Coöperatielid Skydive Rotterdam

Bewonder de prachtige natuurinclusieve polders van het Buijtenland van Rhoon vanuit de lucht. Coöperatielid Skydive Rotterdam heeft een springveld in het noorden van het gebied.

 

Skydive Rotterdam

The Flying Dutchmen

Op het terrein van Rotterdam The Hague Airport, míddenin de randstad, is Skydive Club “The Flying Dutchmen” gevestigd. Hun eigen vliegtuig, de PH-LBR, brengt je tijdens de vlucht vanaf de internationale luchthaven naar grote hoogte en biedt uitzicht over heel Rotterdam en omstreken; een ultieme skydive-ervaring boven de stad!

Er wordt het hele jaar door gesprongen op zaterdag en zondag en gedurende de zomertijd ook op woensdagavond. Elke springdag staat er een team van instructeurs en hulp instructeurs klaar, om gasten en springers van alle niveaus tijdens hun sprong te begeleiden.

Skydive Rotterdam
Skydive Rotterdam
Skydive Rotterdam

Nieuwe landingsplek

Tot het jaar 2020 konden de parachutisten van Skydive Rotterdam landen in de weide achter de Vlakkenburg (Essendijk, Rhoon). Dit perceel is in het Streefbeeld als vogelrustgebied toegewezen. De parachute sport verhoudt zich niet tot deze natuurbestemming. Vandaar dat de gebiedscoöperatie eind 2019 aan Skydive heeft gevraagd op zoek te gaan naar een andere locatie. In samenwerking met de gebiedscoöperatie en Leidingenstraat Nederland (LSNed) heeft Skydive een nieuwe landingsplek gevonden in de hoek van de Lageweg en Poelweg.

De vereniging gebruikt de landingsplek voornamelijk in de weekenden, alleen gedurende de daglichtperiode. In de zomertijd ook op woensdagavonden. Op een goede springdag vliegt Skydive Rotterdam 10 tot 12 keer om parachutisten te droppen: vanaf het moment dat het vliegtuig op 4000 meter boven de landingsplek vliegt en de parachutisten uit het vliegtuig springen, zijn de parachutisten met 5 tot maximaal 10 minuten allemaal geland.

Tandemsprong voor een goed doel

Ieder jaar wordt de 'Tussen Hemel en Aarde' dag georganiseerd. Een onvergetelijke sprong voor voor ongeneeslijk zieke mensen. SkyDive Rotterdam doet ook mee met dit betekenisvolle evenement. Klik hier voor meer informatie.

Skydive Rotterdam

Wil jij elke maand Buijtengewoon nieuws in je mailbox? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Lokaal bier

Rhoonse Wijze bier

Ruiterpaden

Ruiters