Grasklaver als natuurlijke onkruidbestrijding
Langs de Struinroute bij De Buytenhof liggen verschillende percelen met grasklaver. Dat ziet er prachtig uit, maar deze paarse klaver wordt hier niet geteeld als eetbaar product. Waarom wordt het dan toch ingezaaid? En wat is grasklaver eigenlijk? Lees hier het antwoord.
Natuurlijke onkruidbestrijder
In het Buijtenland van Rhoon wordt grasklaver gebruikt als natuurlijke onkruidbestrijder. Dat is onderdeel van natuurinclusieve landbouw. Om onkruid zoals distels zo natuurlijk mogelijk tegen te gaan worden sommige percelen een aantal jaar in de grasklaver gelegd. Grasklaver onderdrukt de distels en maakt het perceel onkruidvrij zodat een ander gewas daar later goed op kan groeien.
Hoog eiwitgehalte
Grasklaver is niet geteeld voor menselijke consumptie, maar heeft een enorm hoog eiwitgehalte en is daarom heerlijk veevoer. De grasklaver van de boeren uit het Buijtenland gaat naar een lokale geitenboer waar de dieren ervan smullen.
Struinroute
De grasklaverpercelen zijn te bewonderen langs de Struinpaden bij de Buytenhof. Bekijk het routekaartje:
Wil jij elke maand Buijtengewoon nieuws in je mailbox? Meld je aan voor de nieuwsbrief!
Buijtenland van Rhoon
In het Buijtenland van Rhoon willen boeren, recreatieondernemers, natuurliefhebbers en verenigingen laten zien hoe het ánders kan. Landbouw met respect voor de natuur. Met aandacht voor eerlijk voedsel. Geteeld dichtbij de afzetmarkt.